Black suomi keskustelu

black suomi keskustelu

Kuivalle, herkälle iholle etsin tuotteita! Etsi Toggle navigation Valikko. Haluaisin kuulla kokemuksia Black Maskin käytöstä. Tästä Bellandon maskista kuullut kyl hyvää https: On tehokas tuo maski. No mun ihonhoitokoulun ensimmäinen oppitunti on: Älä koskaan käytä tuotetta, ennen kuin selvität mitä se sisältää. Black Maskin valmistajakaan ei kerro aineisosia nettisivullaan. Näissä tämäntyyppisissä naamioissa on se ongelma, että ne riipivät iholta sen luonnollisen suojakerroksen ja saattavat myös ärsyttää ihoa.

Sitä saa tilattua jopa ebaystä Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi. Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä. Viesti sisältää lapsilta kiellettyä materiaalia. Ei koske tutkimuskutsuja sekä osto- ja myynti-ilmoituksia. Black metalin perinteisin sanoituksellinen aihe on saatananpalvonta. Se leimasi ja määritteli tyyliä jo Venomin ja Mercyful Faten aikoihin.

Varhaisille black metal yhtyeille aihe ei kuitenkaan ollut vakava aate, vaan lähinnä shokkiarvo ja jopa luonnollinen jatke aiempien heavy metal -yhtyeiden kiinnostukselle goottilaiseen kauhuromantiikkaan paholaishahmoineen Black Sabbath ja okkultismiin yleensä Led Zeppelin.

Se, missä Venom erosi edeltäjistään, oli saatananpalvonnan näennäinen vakavuus, vaikka jälkikäteen Venomin esiintymisessä ja uhoamisessa onkin nähty myös huumoria. Siinä missä shokeeraavuus oli ensimmäisen aallon black metal -yhtyeiden johtotähti, toisen aallon yhtyeillä mukaan astui myös vakavammin aatteellinen suhtautuminen Saatanaan [6] ja satanismiin.

Mielestäni kaikki muut satanismin muodot ovat paskaa. Vihaan sitä, kuinka ihmiset idioottimaisella tavalla unelmoivat ikuisesta rauhasta ja kehtaavat kutsua sitä satanismiksi [viitannee LaVeylaiseen satanismiin [huom 2] ], monet ajattelevat näin. Satanismi pohjautuu kristinuskoon ja tulee aina pohjautumaankin.

Ajoittain sanoituksissa esiintyy myös perinteisestä metallimusiikista tuttu fantasiatematiikka. Lovecraftin ja Robert E. Howardin tarinat ovat innoittaneet joitain yhtyeitä. Tolkienin Taru sormusten herrasta on vaikuttanut myös paljon, [62] ja jotkut yhtyeet, kuten Gorgoroth , ovat ottaneet nimensä suoraan siitä. Myös Burzum on ottanut nimensä Mordorin mustasta kielestä: Jotkin yhtyeet kannattavat perinteisen okkultistisen ja saatanallisen kuvaston sijasta pakanallisuutta.

Koska monet black metal -yhtyeet ovat Skandinaviasta, pohjoiseurooppalaisten muinaisuskontojen ihannoiminen on korostunut. Tyypillistä on myös vanhojen pakanajumalien ja -uskontojen kunnioittaminen ja kiinnostus mytologiaa ja esihistoriaa kohtaan. Luontoromantiikka on vahvasti läsnä ja kesyttömät metsät ja vuoristot muodostavat vetovoimaisen vastakohdan modernille kulttuurille ja elinympäristölle. Aihetta tutkineen Keith Kahn-Harrisin mukaan yksilöllinen vapaus on hyvin arvostettu piirre black metallissa.

Kahn-Harris mainitsee esimerkkinä yhdysvaltalaisen Wheremyskin - fanzinen luvun lopussa julistaman viestin: Kahn—Harris mainitsee ääriesimerkkinä, että jotkut black metal -harrastajat välttävät yhteisöllistä vuorovaikutusta niin pitkälle kuin mahdollista. Silloin tällainen satanistinen asenne, jossa sääntöjen olemattomuus ja siihen liittyvä imago muodostuvat suoranaiseksi säännöksi itsessään, on hyvin paradoksaalinen. Sillä hetkellä, kun teen itse jotain miellyttääkseni massoja, kaikki aiemmin tekemäni muuttuu valheeksi.

Äärimmäisessä egoismissa korotetaan minä jumaluudeksi. Tämä muistuttaa huomattavasti Anton LaVeyn satanistista ajattelua. Toisaalta eräät luvun alun black metal -yhtyeet ja -muusikot kuten Euronymous ja Ihsahn tekivät tarkoituksella eroa satanismiin, koska katsoivat LaVeyn elämänkäsityksen olleen liian inhimillinen; se ei vastannut heidän näkemystään kaaoksen ja ihmisvihan aatteesta. Jotkut black metal -yhtyeet ovat käsitelleet rasistisia ja fasistisia , jopa kansallissosialismiin liittyviä aiheita.

Myös kansallissosialistit olivat kiinnostuneita mystiikasta ja antikristillisyydestä. Sosiaalidarvinismi ja rotupuhtaus ovat kiinnostaneet joitain kuuntelijoita, ja jotkin yhtyeet edustavat julkisesti äärioikeistolaisia aatteita. Näiden yhtyeiden mielestä juutalais - kristilliset arvot ovat tuhonneet muinaiset kulttuurit ja kansat ja orjuuttaneet ihmiskunnan. Nykyään tyylilajin yhtyeitä on paljon Itä-Euroopassa ja Venäjällä , missä kansallissosialismin ohella ylistetään myös muun muassa panslavismia.

Erikseen voidaan mainita venäläinen, muutaman yhtyeen muodostama ryhmittymä BlazeBirth Hall , johon kuuluu sellaisia yhtyeitä kuten Forest , Branikald , Nitberg ja Rundagor , [69] sekä maailmanlaajuinen The Pagan Front , johon yllä mainitun Absurdin lisäksi kuuluu muun muassa Graveland , Kroda ja Temnozor. Mardukin jäsenet ovat usein haastatteluissa ilmaisseet mielenkiintonsa toiseen maailmansotaan , panssarisodankäyntiin ja erityisesti saksalaisiin, toisen maailmansodan aikaisen panzer -sarjan panssarivaunuihin.

Erityisesti epäilyjä natsimyönteisyydestä on herättänyt yhtyeen Panzer Division Marduk -albumin kansi, jossa englantilainen Centurion -sarjan panssarivaunu osoittaa tykillään kannen katsojaa.

Albumin musiikki sisältää tykistön ja taistelun ääniä. Yhtye itse on ilmoittanut, ettei sillä ole mitään poliittista tai rasistista sanomaa.

Varhaisissa hahmotelmissa black metal määriteltiin synkkien aiheiden kautta. Juuri sanoituksia pidettiin genreä määrittävänä piirteenä ja jotkut ajattelevat näin edelleen. Tätä mieltä oli esimerkiksi Mayhemin Euronymous — hänen mielestään black metalia oli kaikki raskas metallimusiikki, joka oli sanoituksiltaan saatanallista. Niinpä Euronymouksen mielestä esimerkiksi Immortal ei ollut black metalia, koska yhtyeen sanoitukset eivät suoraan sisällä saatananpalvontaa, mutta sen sijaan esimerkiksi death metal -yhtye Deicide täytti black metalin tunnusmerkit juuri sanoitustensa vuoksi.

Slayeria tai jopa Danzigia pitää black metalina. Musiikillisesti black metalin valtavirtaa muistuttavien, mutta sanoituksissaan kristillisiä aiheita käsittelevien yhtyeiden musiikkia kutsutaan unblack metaliksi. Toisin kuin useimmissa muissa musiikkityyleissä, monet black metal -yhtyeet eivät koskaan konsertoi.

Jotkut yhtyeet eivät edes voi järjestää kiertueita, koska niissä on vain yksi jäsen — toisaalta jotkut yhtyeet käyttävät esiintyessään sessiojäseniä.

Toiset taas eivät vain halua esiintyä. Burzumin ainoa jäsen Varg Vikernes on kertonut, ettei halunnut tehdä esiintymisiä, koska hänellä on eri vaikuttimet musiikin tekoon kuin perinteisissä rock-piireissä. Jo varhaisilla black metal -yhtyeillä oli omintakeinen pukeutumistyyli. Venomin jäsenet pukeutuivat mustiin nahkahousuihin, piikikkäisiin käsivarsinauhoihin ja rannekkeisiin ja esiintyivät konserteissa paidatta. Mercyful Faten laulaja King Diamond teki kuuluisaksi mustavalkoiset kasvomaalaukset.

Hän sai ajatuksen Alice Cooperilta ja yhdisteli asustukseensa väärinpäin käännettyjä ristejä. Myöhemmin tästä kehittyi corpse paintiksi kutsuttu kasvomaalaus, jossa kasvot maalataan muuten valkoisiksi, mutta silmät ympäröidään mustilla renkailla. Sarcófagon corpse paint muistutti jo paljon nykyistä tyyliä, ja sitä onkin kutsuttu ensimmäiseksi aidoksi corpse paintiksi. Maalauksen tarkoitus on saada kantajansa muistuttamaan kuollutta ja tehdä hänestä synkän ja pelottavan näköinen.

Erilaisia piikkikoruja on black metalissa käytetty paljon. Hellhammerin ja Celtic Frostin perustaja Tom Gabriel Warrior poseerasi To Mega Therion -albumin takakannessa kokonaan piikkeihin ja nahkaan sonnustautuneena, ja Bathoryn Quorthon esiintyi joissakin promootiokuvissa samaan tapaan pukeutuneena.

Toisen aallon black metalissa pukeutuminen on mennyt vieläkin pitemmälle. Corpse paintin lisäksi vakiovarustukseen on kuulunut nahka-asusteita, korkeakorkoisia ja -vartisia saappaita, hopeakoruja, tekoverta tai aitoa sianverta ja niittejä. Käsivarsinauhat, joissa on jopa kymmenien senttimetrien mittaisia piikkejä, ovat olleet tyypillisiä.

Keskiaikaiset aseet ja kidutusvälineet ovat erilaisissa promootiokuvissa yleisiä, ja erityisesti Immortal ja Emperor ovat käyttäneet niitä. Pyrkimys pukeutua mahdollisimman sotaisasti tai nahkaan, niitteihin ja piikkeihin on joskus mennyt niin äärimmäisyyksiin, että se on kääntynyt itseään vastaan. Yhtyeet ovat saattaneet näyttää suorastaan naurettavilta, ja kuvat on käsitetty epähuomiossa camp -henkisiksi vitseiksi.

Black metalissa yhtyeiden symboleina, kuten tunnuksina ja albumien kansina on käytetty synkkiä aiheita, mikä on säilynyt yhdistävänä tekijänä koko black metalin historian ajan.

Myös taiteilijanimet ovat suosittuja. The Infernal Names , jotka ovat olleet salaniminä hyvin suosittuja. Jotkut on otettu yksittäisen muusikon taiteilijanimiksi, toiset koko yhtyeen nimiksi. Suomessa alkoi olla black metalin harrastajia luvun lopussa. Jo hyvin varhain Suomessa toimi death metal -vaikutteista black metalia esittänyt Archgoat , jonka maine kuitenkin jäi vähäiseksi, ja joka julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa vasta luvun puolella. Suomalainen black metal herätti huomiota myös ulkomailla.

Kun luvun alussa arvostettu metallimusiikkilehti Metal Hammer julkaisi saksankielisessä painoksessaan luettelon kymmenestä maailman huonoimmasta yhtyeestä, Impaled Nazarene ja Beherit olivat sen kärjessä. Vuosina — toiminut Beherit oli suomalaisen black metal -skenen uranuurtajia, ja sen pelkistetty tyyli innoitti monia nuorempia black metal -yhtyeitä. Yhtye sai heti alkuun mainetta aggressiivisena ja erittäin provosoivana live-esiintyjänä. Brasilian skene oli tärkee vaikuttaja, ja sitä mikä erotti meitä muista oli, et osa meidän bändistä kuunteli punkkia.

Yhtye sai laajaa julkisuutta noustuaan Radiomafian suomalaisalbumien listalla Musiikin erikoisuus lisäsi sen saamaa huomiota. Vuonna perustettu Barathrum on herättänyt laajaa huomiota myös black metal -piirien ulkopuolella ja noussut merkittäväksi vaikuttajaksi.

Se on myös yksi pitkäikäisimmistä suomalaisista black metal -yhtyeistä. Barathrumin provokatiivisuus ja konsertit ovat nostaneet sen toistuvasti otsikoihin. Vaikka black metalin huono maine onkin parantunut, se on yhä herättänyt välillä kohua Suomessakin. Porvoon tuomiokirkon tuhopolton jälkeen black metal nousi jälleen julkisuuteen, kun kirkonpolttaja kertoi saaneensa innoitusta Burzumin Varg Vikernesiltä.

Black metal herättää kannattajissaan ristiriitaisia tunteita, sillä monet elitistisesti ajattelevat black metal -puhdasoppiset halveksivat niitä, jotka kuuntelevat tyylin rajamailla olevia yhtyeitä.

Dimmu Borgiria ja Cradle of Filthiä on pidetty tyypillisinä esimerkkeinä siitä, miten musiikkityyli kääntyy valtavirtaa kohti ja albumien myyntiluvut kasvavat. Bathoryn Quorthon piti eräässä haastattelussa black metalin ongelmana sitä, että menestyvien yhtyeiden musiikki saattaa olla huonoa, mutta sitä myydään paljon tehokkaan ja runsaan mainonnan avulla.

Toisaalta Quorthon oli myös sitä mieltä, että asioiden on muututtava ja mikäli black metal -yhtyeet edelleen ottaisivat mallia luvun alkupään yhtyeistä, tyylilaji tuskin kehittyisi mihinkään. Black metalin suhde erityisesti kristilliseen black metaliin eli unblack metaliin on kiistanalainen, varsinkin perinteisen black metalin harrastajien mielestä.

Syntyaikanaan vähän ennen luvun puoliväliä se herätti black metal -piireissä vihastusta siinä määrin, että Euronymous tovereineen kaavaili unblack metal -yhtye Antestorin edeltäjän Crush Evilin pois raivaamista.

Jotkut varhaiset unblack metal -yhtyeet käyttivät tyylistään jotain muuta nimeä, sillä black metal yhdistettiin lähes poikkeuksetta saatananpalvontaan. Murder Music — Black Metal -dokumentissa haastateltiin useita black metal -muusikkoja, ja kaikki olivat sitä mieltä, että black metal ei voi olla kristillistä.

Satyriconin laulaja Satyr kuitenkin kertoi mielipiteenään, ettei black metalin välttämättä tarvitse olla saatanallista, mutta sen on oltava synkkää.

Black metalilla on ollut huono maine siihen liittyvien rikosten vuoksi, ja koko tyylilajia on usein arvosteltu voimakkaasti. Black metal on yhdistetty saatananpalvontaan ja kansallissosialismiin ja sitä on pidetty syyllisenä rikoksiin ja väkivaltaan. Aihetta on ruodittu lehdistössä, televisiodokumenteissa, elokuvissa ja kirjallisuudessa. Yleensä arvostelu ei ole kohdistunut musiikkiin, vaan sanoituksiin ja yhtyeiden jäsenten toimintaan. Black metalin harrastajia on arvosteltu siitä, että he kyllä paheksuvat itseensä kohdistuvaa arvostelua, mutta eivät osaa kyseenalaistaa sanoituksia, joihin arvostelu kohdistuu.

On myös nähty ristiriita siinä, että black metal -piirit eivät itse kestä arvostelua, vaikka black metal -sanoitukset ovat hyvin suvaitsemattomia. Norjalainen Det Svarte Alvor -dokumentti Suomessa nimellä Pimeyttä, pahuutta, kylmyyttä arvosteli black metalin rikollisia aineksia, mutta se näytti asiasta myös toisen puolen haastattelemalla black metal -muusikkoja ja antamalla näiden kertoa näkemyksiään.

Monet ensimmäisen aallon black metal -vaikuttajat tuomitsivat välittömästi norjalaisten luvun rikokset ja tekivät pesäeroa koko black metal -tyyliin. Minun piti oikein tarkistaa, josko siellä kehotettaisiin ratkomaan auki joku tämän seksuaalisen orientoitumisen takia. Minun sanoitukseni olivat abstraktia fantasiaa. Jos joku ei osaa suhtautua niihin kuin kummitusjuttuun, — — tyyppi on yksinkertaisesti pihalla. Sympatiaa norjalaisten toimet ovat saaneet lähinnä maanmiehiltä.

Emperorin alkuperäinen basisti Håvard "Mortiis" Ellefsen , joka sittemmin ryhtyi tekemään yhden miehen black metal- ja ambient-musiikkia, totesi:. En ollut mestoilla, kun suurin osa niistä tapahtui, mikä sinänsä on hyvä, sillä en joutunut linnaan, tai vastaavaa. Impaled Nazarene on herättänyt runsaasti kohua Suomessa ja muuallakin maailmassa. Berliiniläisen Antifa -ryhmän mukaan yhtye on yllyttänyt homofobiaan , väkivaltaan, satanismiin, saatananpalvontaan ja kansallissosialismiin.

Kauppaketju taipui vaatimukseen, mutta sekosi viivakoodeissa ja poistikin vahingossa albumin Ugra-Karma. Yleisemmällä tasolla yhtye on kommentoinut siihen kohdistettua arvostelua sanomalla, että se tekee kappaleita osin huumorimielellä ja pyrkii satiiriin.

Yhdysvaltalainen internet-huutokauppakamari eBay poisti vuonna sivuiltaan eräitä black metal -yhtyeiden, erityisesti Burzumin albumeja. Huutokauppakamari vetosi säädöksiinsä siitä, että sellaiset myyntiartikkelit, jotka kehottavat väkivaltaan, rasismiin tai suvaitsemattomuuteen tai loukkaavat uskonnonvapautta, poistetaan.

Poistoja perusteltiin myös sillä, että albumit olivat natsistisia tai ylistivät uusnatsistisia järjestöjä. Myös muiden metallimusiikin tyylisuuntien edustajat ovat arvostelleet black metalia. Slayer -yhtyeen kitaristi Kerry King on sanonut, että norjalaiset black metal -muusikot käyttävät enemmän aikaa ristiriitojen luomiseen kuin musiikin tekemiseen ja kehittämiseen.

Black metalia on myös parodioitu usein. Internetistä on löydettävissä useita erilaisia black metalille ja sitä esittäville yhtyeille irvailevia videoita ja kuvamuokkauksia; monesti näissä kuvissa esiintyy Immortal tai sitä muistuttava yhtye. Tunnettuja black metal -vaikutteista huumorimusiikkia esittäviä yhtyeitä ovat esimerkiksi Dark Kirchensteuer [] ja Anal Cuntin jäsenten sivuprojekti Impaled Northern Moon Forest.

Etenkin black metalin varhaisten edustajien albumit ovat saaneet suosiota sekä black metal -piireissä että yleisesti musiikkilehdistössä. Black metalin harrastajat ovat arvostaneet erityisesti Venomia ja Bathorya, ja myöhempiä vaikuttajia ovat olleet Mayhemin Euronymous ja Burzumin Varg Vikernes. Beheritin The Oath of Black Blood oli ensimmäinen suomalainen täyspitkä black metal -albumi, ja se on Suomessa melko arvostettu. Venomin kappale "Black Metal" ja samanniminen albumi olivat nimeään myöten lähtölaukaus koko black metal -musiikkityylille.

Bathoryn albumi Under the Sign of the Black Mark oli merkittävä askel pohjoismaisen black metal -soundin kehityksessä. Sekä albumi että kappale ovat black metalin suurimpia klassikkoja [50] ja tekivät Mayhemin laajemmin tunnetuksi vasta kymmenen vuotta yhtyeen perustamisen jälkeen.

Beheritin The Oath of Black Blood on suomalaisen black metalin uraauurtavia albumeita. Albumi saavutti myös hyvän kaupallisen menestyksen.

Kummitus   Suomalaisen rockin tietosanakirja, osat Soundi. Venom   Sivulla kerrotaan yhtyeen pääasialliset tyylilajit ja sanoitusten aiheet Viitattu Folk and Viking Metal Viitattu Don't Break the Oath Allmusic:

Black suomi keskustelu -

Viesti on mainos tai massapostitus. Sinfoninen black metal on usein saanut vaikutteita progressiivisesta ja goottimetallista. Syyksi on epäilty sekä uhrin homoseksuaalisuutta että ulkomaalaistaustaisuutta. Et sitten parempaa selitystä kesksinyt mustasilmäisille kuin että jos ne eivät ole piilolinssejä käyttäviä lapsia niin sitten ne on demoneita. Samoin on olemassa kahdella jalalla kulkevia lehmiä, joilla on ihmisen naama, Lordi-niminen hirviö, joka voitti euroviisut, ihmisiä joilla on neonvärinen tukka, tyyppejä joilla on tatuoinnin näköinen kuvio vaikkapa käsivarressa black suomi keskustelu